Comitetul European al Regiunilor a publicat pe 12 octombrie 2020 prima ediție a Barometrului regional și local anual al Uniunii Europene, axat pe impactul pandemiei de COVID-19

Reprezentată la eveniment prin Președintele Executiv – Ana-Cristina Zacornea, Asociația EuroDEMOS, vă redă în cele ce urmează datele referitoare la România.

Autoritățile locale și regionale din UE s-au aflat în prima linie a combaterii crizei sanitare și a garantării siguranței persoanelor. Raportul arată că ele sunt esențiale și pentru redresarea economică. Totodată, rezultatele evidențiază impactul asupra celor mai vulnerabili membri din comunități și prezintă noi date privind opinia publică pe marginea acestor teme, colectate cu mai puțin de o lună înainte de publicare.

Barometrul a evaluat impactul pandemiei asupra capacității sistemelor de sănătate, economiei, pieței muncii, tranziției digitale și rezilienței democratice.

Întregul articol la: https://informatorulmoldovei.ro/radiografia-impactului-pandemiei-in-romania-raportata-la-situatia-celorlalte-state-membre-din-uniunea-europeana/

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018