Campanie publică

 

 

Campania publică de conștientizare în Regiunea Nord-Est

Cuprinde activități de tip cafenele publice, flashmob, puncte de informare, metode de a crea un spațiu inovator pentru ca catățenii din Regiunea Nord-Est a României să dobândească cunoștințe despre politica de coeziune și să participle la realizarea unui schimb de opinii, oferirea unui feedback, comunicarea de nevoi și soluții privind implementarea politicii de coeziune a UE.

 

Activitățile tip Cafenea publică

Activitățile tip cafenea publică sunt organizate în regiunea Nord-Est a României.

Echipa de promotori EuroDEMOS facilitează discuțiile față în față cu cetățenii la o ceașcă de cafea. Cu această ocazie, cetățenii sunt invitați să se implice într-o discuție facilitată privind cunoștințele despre politica de coeziune, opiniile, feedback-ul, nevoile și soluțiile propuse. Participanții la cafeneaua publică primesc materiale informative și promoționale.

Cafenelele publice sunt instalate în zone centrale pietonale în toate cele 6 județe din regiunea Nord-Est (Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui).

La Iasi vor fi organizate 5 cafenele publice si 2 cafenele publice in fiecare din celelalte 5 judete.

 

 
 

 

Activitățile tip flashmob

Activitățile tip flashmob sunt pregătite și prezentate public printr-un moment coregrafic cu copii și tineri, coordonați de instructori de specialitate. Prin acest tip de activitate se urmărește aducerea Infopointurilor în atenția publicului, flashmob-ul fiind prezentat în apropierea locului în care este amplasat biroul Infopoint.

 

Activitățile de tip Infopint (puncte de informare)

În cadrul Infopoint-urilor echipa de promotori va furniza informații și materiale informative privind politica de coeziune ale Uniunii Europene.

Vor fi create 3 broșuri:

  • Politica de coeziune a Uniunii Europene - realizări-cheie,
  • Finanțarea politicii de coeziune a Uniunii Europene,
  • Politica de coeziune a Uniunii Europene în Municipiul Iași.

 

Activitățile de tip Infopoint vor fi organizate în număr de 5, aranjate în aceeași zonă unde va avea loc flashmob-ul și va asigura distribuirea de materiale promoționale ale proiectului și informative privind fondurile ce asigură implementarea politicii de coeziune.

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018