Conferințe

  1. IUNIE
  2. NOIEMBRIE

Conferința națională

"EU RO Governance"

ediția a IV-a, 23 – 25 iunie 2019, Iași, România

 

 

 

Asociația EuroDEMOS organizează Conferința Națională "EU RO Governance” – ediția a IV-a în perioada 23 - 25 iunie 2019 în Iași, România. Conferința are scopul de a disemina rezultatele proiectului “Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”, proiect coordonat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Proiectul “Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene” are ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene prin mijloace aplicative complementare de promovare ca modalitate de creștere a sentimentului de apartenență al cetățenilor la comunitatea europeană.

În cadrul conferinței va fi și o prezentare susținută de doamna Mihaela Toader – Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene care va aduce informații de specialitate legat de gestionare fondurilor europene în România.

Conferința va crea cadrul și pentru schimbul de bune practici între participanți despre proiecte finanțate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Politica de Coeziune.

Activitățile vor fi axate pe dezvoltarea unui cadru de participare și dialog pentru a indentifica viitoare oportunități de colaborare interinstituționale, pentru a accesa mai eficient fondurile europene, pentru a crea noi abordari în transmiterea informațiile legate de investițiile europene în rândul cetățenilor.

Conferința va reuni diverși actori sociali precum: reprezentați din instituții educaționale publice și private, reprezentanți din sectorul ONG, reprezentanți din administrația publică locală și centrală, reprezentanți media, antreprenori și persoane implicate în gestionare de proiecte cu fonduri europene.

Informații despre activitățile Conferinței se regăsesc în agenda draft.

Persoanele interesate să se înscrie în procesul de selecție pentru a fi unul din beneficiarii Conferinței sunt invitate să completeze până în data de 13 iunie 2019 formularul https://docs.google.com/forms/

 
 

Conferința multiregională

"EU RO Governance"

Noiembrie 2018, Iași - România

 

Consiliul de Conducere al Asociației EuroDEMOS a organizat Conferința multiregională "EU RO Governance" în cadrul proiectului Knowing the cohesion policy, factor of consolidating the European identity. Proiectul este coordonat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Conferința multiregională "EU RO Governance" a avut loc în perioada 15-18 noiembrie 2018 în Iași, România.

La Conferința "EU RO Governance" au participat reprezentanți ai factorilor de decizie, ONG-urilor active, reprezentanți mass-media profesionistă, reprezentanți ai sectorului de afaceri, reprezentanți ai sistemului educațional formal, din România. Conferința a creat un spațiu comun de dezbateri și reflecții asupra rolului politicii de coeziune în dezvoltarea comunității, provocărilor și soluțiilor, recomandărilor și mijloacelor durabile de acțiune în implementarea politicii de coeziune a Uniunii Europene în România

Proiectul “Knowing the cohesion policy, factor of consolidating the European identity” are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul opiniei publice asupra rolului politicii de coeziune a Uniunii Europene prin mijloace aplicative complementare de promovare ca modalitate de creștere a sentimentului de apartenență al cetățenilor la comunitatea europeană

Proiectul răspunde carenței de conștientizare a cetățenilor privind rezultatele politicii de coeziune și impactul acesteia asupra vieții lor. Conform Eurobarometrului, publicat în iunie 2017, se arată că doar 35% dintre cetățeni au cunoștințe despre proiectele finanțate de politica de coeziune a Uniunii Europene în regiunile lor.

Politica de coeziune oferă investiții în toate regiunile din Uniunea Europeană pentru a sprijini crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în cele 281 de regiuni ale UE. Aceste investiții - care reprezintă o treime din bugetul total al UE - contribuie la realizarea priorităților politice ale UE. Acestea reprezintă dovada cea mai concretă a impactului UE în viața de zi cu zi a milioane de cetățeni.

 
 

 

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018