Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor ediția a 18-a

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor (# EURegionsWeek) este cel mai mare eveniment  anual dedicat politicii regionale organizat la Bruxelles.

Ediția din 2020 are o agenda extinsă pe trei săptămâni, respectiv în perioada 05 – 22 octombrie. Fiecare dintre cele trei săptămâni are o tematică specifică: 05-09 octombrie este săptămâna dedicată împuternicirii cetățenilor prin activități de întărire a apartenenței acestora la spațiul European, 12-16 octombrie este săptămâna politicii de coeziune și cooperării, 19-22 octombrie este săptămâna Europei verzi și activităților conectate cu Pactul Verde European.

Președintele Comisiei Europene - Ursula Von der Leyen și Președintele Comitetului European al Regiunilor - Apostolos Tzitzikostas au susținut în fața reprezentanților media datele relevate incluse în primul barometru regional și local. Comisarul European pentru Politica de Coeziune și Reformă, doamna Elisa Ferreira, a prezentat presei raportul privind răspunsul Uniunii Europene la pandemia cauzată de virusul SARSCOV2 – Covid19.

Asociația EuroDEMOS a fost invitată ca de obicei să participle la evenimentele Săptămânii. Ana-Cristina Zacornea, vă redă mai jos câteva din concluziile care s-au desprins din prezentări și discuții pe tema rezultatelor obținute de primul barometru local și regional. S-a evinențiat faptul că scăderea cu până la 10% a veniturilor din regiuni și orașe pune în pericol serviciile publice care vor intra în colaps.

Întregul articol la: https://informatorulmoldovei.ro/saptamana-europeana-a-regiunilor-si-oraselor-editia-a-18-a/

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018