ADR-urile devin autorități de management pentru viitoarele programe regionale

În cadrul ședinței de guvern din 29 iulie 2020 Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România.

Prin actul normativ, ADR-urile vor îndeplini funcțiile și atribuțiile specifice Autorităților de Management, iar Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației „va asigura în continuare coordonarea operațională, printr-o structură de specialitate a ministerului în privința modului de dezvoltare, de realizare a proiectelor prin intermediul autorităților regionale, a noilor autorități de management regionale”.

Această modificare, potrivit acestuia, „permite descentralizarea modului de gestionare a programelor operaționale, facilitarea accesului la nivel local mai simplu, mai ușor, la nivelul acestor agenții de dezvoltare regională, scurtând, practic, circuitele care impuneau un traseu care necesita mai multe avize la nivel central”. (Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă)

În data de 31 iulie a fost publicată Ordonanța de Urgență în Monitorul Oficial (MO 686/31.07.2020, pag. 9-12

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018