Conferințe

  1. NOIEMBRIE
  2. IUNIE

Conferința multiregională

"EU RO Governance"

 

Consiliul de Conducere al Asociației EuroDEMOS vă invită să participați la Conferința multiregională "EU RO Governance" desfășurată în cadrul proiectului Knowing the cohesion policy, factor of consolidating the European identity. Proiectul este coordonat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.  

Conferința multiregională "EU RO Governance" va avea loc în perioada 15-18 noiembrie 2018 în Iași, România.

În cadrul Conferinței "EU RO Governance" sunt invitați și așteptați să se implice reprezentanți ai factorilor de decizie, ONG-urilor active, reprezentanți mass-media profesionistă, reprezentanți ai sectorului de afaceri, reprezentanți ai sistemului educațional formal, din România, într-un spațiu comun de dezbateri și reflecții asupra rolului politicii de coeziune în dezvoltarea comunității, provocări și soluții, recomandări și mijloace durabile de acțiune în implementarea politicii de coeziune a Uniunii Europene în România.

Proiectul “Knowing the cohesion policy, factor of consolidating the European identity” are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul opiniei publice asupra rolului politicii de coeziune a Uniunii Europene prin mijloace aplicative complementare de promovare ca modalitate de creștere a sentimentului de apartenență al cetățenilor la comunitatea europeană.  

Proiectul răspunde carenței de conștientizare a cetățenilor privind rezultatele politicii de coeziune și impactul acesteia asupra vieții lor. Conform Eurobarometrului, publicat în iunie 2017, se arată că doar 35% dintre cetățeni au cunoștințe despre proiectele finanțate de politica de coeziune a Uniunii Europene în regiunile lor.

Politica de coeziune oferă investiții în toate regiunile din Uniunea Europeană pentru a sprijini crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în cele 281 de regiuni ale UE. Aceste investiții - care reprezintă o treime din bugetul total al UE - contribuie la realizarea priorităților politice ale UE. Acestea reprezintă dovada cea mai concretă a impactului UE în viața de zi cu zi a milioane de cetățeni.

 
 

 

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018