Angajarea cetățenilor pentru o bună guvernare în politica de coeziune

In data de 6 februarie 2020, a avut loc la Bruxelles Conferință la nivel înalt „Angajarea cetățenilor pentru o bună guvernare în politica de coeziune”.
În orientările sale politice pentru noua Comisie, președintele Ursula von der Leyen și-a exprimat voința pentru cetățenii europeni să joace un rol important și activ în construirea viitorului Uniunii noastre. Importanța unei implicări mai mari a cetățenilor a fost recunoscută și consolidată în Tratatul de la Lisabona cu inițiativa cetățenilor europeni și într-o serie de documente și declarații politice, precum contribuția Comisiei la Declarația de la Sibiu pentru o „nouă agendă strategică pentru UE 2019 -2024” .
În acest sens, Direcția Generală Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene a orgaizat conferința care a avut loc sub conducerea politică și cu participarea comisarului pentru coeziune și reforme Elisa Ferreira. Lucrările conferinței s-au concentrat asupra modalității de a asigura o cooperare mai strânsă cu cetățenii și cu societatea civilă în guvernarea și implementarea Politicii de coeziune și gestionarea fondurilor dedicate ale UE. Printr-o implicare a cetățenilor mai activă, instituțiile vor deveni și mai transparente și mai responsabile, în timp ce investițiile vor aduce rezultate din ce în ce mai mari.

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018