Dezbateri privind bugetul alocat politicii de coeziune pentru perioada financiară 2021-2027

Bugetul alocat României în cadrul noului exercițiu financiar (2021-2027) se dorește a fi de 30,6 miliarde de euro, din care 8,3 miliarde alocate pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde Fondul de Coeziune și 392 de milioane de euro pentru cooperare teritorială.

Următorul cadru financiar va avea ca elemente de noutate reducerea birocrației, eficacitatea sporită și impactul crescut, bugetul propus pentru politica de coeziune fiind de 373 miliarde euro, reprezentând ⅓ din bugetul Uniunii Europene.

Reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu Politica de Coeziune a avut loc în perioada 11-12 aprilie 2019 la București. Printre reprezentanți ai Comitetului Regiunilor, Comitetului Social și Economic European, Conferinței Regiunilor Periferice și Maritime, Băncii Europene de Investiții, Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare și Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, la eveniment a participat și comisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu.

Mai multe detalii pe https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/21889/propunerile-privind-viitorul-politicii-de-coeziune

Acest material reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este
responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile pe care le conține.

© Intelidev 2018